Vijesti

Bern, 02. srpnja 2020.

Održavanje izbora u Veleposlanstvu RH u Bernu i Generalnom Konzulatu RH u Zürichu 4. i 5. srpnja od 7:00 do 19:00 sati i epidemiološke mjere

U prostorijama Veleposlanstva Republike Hrvatske u Bernu, Thunstrasse 45, 30035 Bern i Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Zürichu, Bellerivestrasse 5, 8008 Zürich izbori za Hrvatski sabor održati će se u subotu i nedjelju 4. i 5. srpnja 2020. godine od 7:00 do 19:00 sati. Za ostvarivanje biračkog prava na biračkom mjestu potrebno je predočiti važeću osobnu identifikacijsku ispravu s fotografijom.

S obzirom na aktualno stanje u vezi s korona virusom pri dolasku na biračko mjesto i glasovanju potrebno se pridržavati važećih epidemioloških zaštitnih mjera i preporuka Republike Hrvatske i Švicarske Konfederacije koje su dostupne na ovim poveznicama:
Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ): www.hzjz.hr
Bundesamt für Gesundheit (BAG): www.bag.admin.ch

Prije ulaska na biralište obavezna je dezinfekcija ruku, a što će biti osigurano ispred samog ulaza na biračkom mjestu. Biračima koji dolaze na biralište preporučujemo da donesu vlastite kemijske olovke kao i vlastitu zaštitnu masku.

U glasačke prostorije ulaziti će se pojedinačno te je potrebno prije ulaska i unutar biračkog mjesta držati razmak od 1.5 metar, a na glasačkom mjestu se ne zadržavati dulje nego li je potrebno za glasovanje.

Mole se da na biračko mjesto dolaze samo oni koji namjeravaju glasati kako se ne bi stvarale nepotrebne gužve.

Ukoliko osjećate simptome karakteristične za korona virus (povišena tjelesna temperatura, kašalj, problemi s disanjem) ili ste u zadnjih 14 dana bili bolesni ili u bliskom kontaktu sa zaraženom osobom molimo Vas da se prije dolaska na biračko mjesto savjetujete s liječnikom.
Ukoliko u razdoblju od 14 dana nakon vašeg boravka na glasačkom mjestu razvijete simptome oboljenja od korona virusa molimo Vas da nas o tome obavijestite.

Oboljele od korona virusa molimo da ne ulaze u prostor diplomatskog i konzularnog predstavništva.

 

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Bernu

Copyright (c) 1997.- 2021. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana