Vijesti

Bern, 04. ožujka 2020.

Obavijest o putovanjima u Švicarsku Konfederaciju i Kneževinu Lihtenštajn

Uzimajući u obzir trenutačnu situaciju sa širenjem zaraze koronavirusom, hrvatskim državljanima preporučuje se oprez i detaljnije informiranje prije puta u Švicarsku Konfederaciju i Kneževinu Lihtenštajn.

Savezno vijeće Švicarske Konfederacije ocijenilo je stanje kao „posebno“ u kontekstu Zakona o epidemijama te je zabranila održavanja događanja u Švicarskoj s više od 1000 osoba na jednom mjestu, a ista zabrana odnosi se i na Lihtenštajn. Zabrana stupa na snagu odmah i vrijedi do 15. ožujka 2020. godine. Kantoni su odgovorni za provođenje te zabrane. U slučaju javnih ili privatnih događanja na kojima bi se okupilo manje od 1000 osoba, organizatori događaja moraju procijeniti rizik u suradnji s nadležnim kantonalnim tijelima kako bi odlučili može li se događaj održati ili ne.

Informacije o putovanjima Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske za Švicarsku i Lihtenštajn mogu se pronaći na sljedećim poveznicama:

http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja/svicarska,132.html

http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/lihtenstajn,78.html

Aktualne informacije u vezi s koronavirusom u Švicarskoj Konfederaciji dostupne su na sljedećoj adresi švicarskog Saveznog ureda za javno zdravstvo - BAG:

https://www.bag.admin.ch/bag/de/home.html

Zbog povećanog interesa javnosti i medija, Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo svakoga dana u 15 sati na svojim mrežnim stranicama objavljuju najnovija saznanja o koronavirusu: https://www.hzjz.hr/medunarodna-istrazivanja/koronavirus-najnoviji-podatci/

Copyright (c) 1997.- 2020. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana