Vijesti

Bern, 19. studenog 2020.

Reagiranje u vezi priloga SRF-a objavljenog 18. studenog 2020. godine o neutemeljenim optužbama na račun hrvatske policije

Švicarska javna televizija na njemačkom govornom području, SRF, na dan 18. studenog 2020. godine objavila je TV-prilog i tekst s nizom neutemeljenih optužbi na račun postupanja hrvatske policije tijekom zaštite granice RH i sprječavanja ilegalnih migracija.

Hrvatska policija granicu štiti od ilegalnih migracija i nezakonitog postupanja kako bi ispunila svoje zakonske obaveze prema građanima RH te osigurala  mir i sigurnost. Hrvatska policija štiti granicu RH od opasnosti koje sa sobom mogu donijeti ljudi bez dokumenta i bez identiteta.

Objavljene snimke sadrže čitav niz nedosljednosti i proturječnosti i iz njih se ne može sa sigurnošću potvrditi da su na njima regularni pripadnici hrvatske policije. Hrvatska policija ne tolerira nasilje u zaštiti granica, a  u vezi objavljene snimke i prema datumu i lokaciji koji se navode nema evidentiranih postupanja. U nastavku teksta nalazi se poveznica na PRIOPĆENJE Ministarstva unutarnjih poslova RH – Ravnateljstva policije dostupnom na hrvatskom i engleskom jeziku.

Hrvatski jezik:

https://policija.gov.hr/vijesti/hrvatska-policija-nije-imala-evidentiranih-postupanja/5026?fbclid=IwAR3QINOfAdP0BjKagbNFHtM1qaXFzTrDn7DRpMFiFLqWbyH_V2gwNaKP1-I

Engleski jezik:

https://mup.gov.hr/news/the-croatian-police-did-not-record-any-actions/286671