Vijesti

Bern, 07. siječnja 2020.

Poziv na Hrvatske svjetske igre (21. do 25.07. 2020.) Rok za prijave do 1. veljače 2020.

Drage prijateljice i prijatelji,

Pred nama je iznimno značajni projekt i za sve koji osjećaju veliku pripadnost Lijepoj našoj bez obzira gdje u svijetu živjeli, događaj od neizmjernog značaja – Hrvatske svjetske igre, koje će se održati po peti puta u Zagrebu od 21. do 25.07. 2020.

Igre organizira Hrvatski svjetski kongres, a iznimna mi je čast pozvati Vas da budete aktivnim sudionikom ovog značajnog sportskog, ali i društvenog događaja za sve građane Hrvatske unutar i izvan granica Domovine.

Hrvatske svjetske igre su amatersko sportsko natjecanje na kojem sudjeluju Hrvatice i Hrvati i njihovi potomci iz cijeloga svijeta, predstavljajući državu u kojoj žive.

Na Igrama mogu sudjelovati Hrvati i sve osobe koje imaju hrvatske korijene, neovisno o državljanstvu, vjeroispovijesti, materinjem jeziku ili pripadnosti nekom savezu, organizaciji, udruzi ili klubu.

Cilj Igara je kroz, u prvom redu sportska, te zatim i brojna kulturna druženja povezati mlade Hrvatice i Hrvate i dati poticaj za njegovanje hrvatskog identiteta, povratak u domovinu i buduća gospodarska ulaganja u RH. Igre su do sada održane 2006. i 2010. godine u Zadru te 2014. i 2017. u Zagrebu, koji će ujedno biti domaćin i Igrama u 2020. godini.

O popularnosti Igara svjedoči i podatak o stalnom porastu i sportova u kojemu se sudionici natječu, ali i porast broj natjecatelja i država iz kojih dolaze. Na prošlim Igrama odazvalo se više 1.200 natjecatelja, dok na Igrama 2020 očekujemo više od 1.500 sudionika.

Za sve natjecatelje osigurani su besplatan smještaj, hrana kao i oprema, dok su troškovi puta u domeni natjecatelja.Starosna dob natjecatelja je od 16 godina pa naviše s tim da uz malodobne natjecatelje jedno od roditelja – staratelja mora bit u pratnji.

Natjecanja su organizirana po uzrastu. Ukoliko bude interesa više sudionika za neki sport koji nije na letku naveden, prijedlog će biti formaliziran i organiziran kao službeni događaj Igara.

Ovim putem vjerujemo da ste pronašli dovoljno razloga da se prijavite i sudjelujete na petim po redu Hrvatskim svjetskim igrama u Zagrebu od 21. do 25.07. 2020, i to putem mail adresa:

mandić.mateja@gmail.com

sabljo@bluewin.com

zatko25@hotmail.com

Ili izravno za prijave iz Švicarske:

svicarska@hsi-cwg.com

Zahvaljujemo na Vašoj potpori Hrvatskim svjetskim igrama, kao i Vašem odazivu na ovaj veličanstveni događaj.

Srdačan pozdrav

Zlatko Šešet,

Predsjednik Svjetskog hrvatskog kongresa za Švicarsku