Uvodna riječ


UVODNA RIJEČ VELEPOSLANIKA REPUBLIKE HRVATSKE U ŠVICARSKOJ KONFEDERACIJI I KNEŽEVINI LIHTENŠTAJN


Poštovani,

Dobrodošli na web stranicu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Švicarskoj Konfederaciji i Kneževini Lihtenštajn.

Želja nam je da ove web-stranice našim i švicarskom građanima pruže kvalitetne informacije o brojnim vidovima suradnje, naročito na područjima gospodarstva, turizma, kulture i obrazovanja, koja se tradicionalno i uspješno održava između naših dviju prijateljskih zemalja.

Na ovim stranicama ćete pronaći informacije o konzularnim aktivnostima Veleposlanstva Republike Hrvatske u Bernu, koje su važan dio naših aktivnosti, posebno iz razloga što u Švicarskoj boravi i radi veliki broj hrvatskih državljana.

Također, na ovoj web stranici možete pronaći i informacije o važnijim događajima i aktivnostima od interesa za RH u Švicarskoj. Podsjećamo da informaciju o aktualnim događajima, kao i vijesti o važnijim aktivnostima cjelokupne hrvatske diplomacije u vanjsko-političkim aktivnostima, gospodarskoj diplomaciji, te konzularnim poslovima možete pronaći na središnjoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, http://www.mvep.hr.

Nadamo se da ćete i ubuduće posjećivati web stranicu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Bernu, kao koristan i zanimljiv izvor informacija. Također, veselimo se eventualnim prijedlozima i savjetima, kako bi našu web-stranicu učinimo još kvalitetnijom, korisnijom i zanimljivijom.

Djelatnici diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske u Švicarskoj, a i ja osobno, bit ćemo Vam uvijek na raspolaganju putem ove web-stranice u našem zajedničkom interesu u daljnjem promicanju prijateljskih i partnerskih odnosa između Republike Hrvatske i Švicarske Konfederacije, te Republike Hrvatske i Kneževine Lihtenštajn.

Srdačan pozdrav,

mr.sc. Aleksandar Heina, veleposlanik